Het apenstaartje schrijven

Het apenstaartje is voor veel mensen moeilijk te maken. Kijk eens goed naar de onderstaande tekening en zie hoe simpel het eigenlijk is!

apenstaartje-schrijven

Neem je voor om het woord “aap” te schrijven;

  1. Schrijf de eerste “a” en een klein stukje van het verbindingsstreepje;
  2. Haal het verbindingstreepje als een cirkel om de “a” heen.

Bovenstaande opsomming is mede een aanvulling van Hans R.M. van Keken. Hans is op zoek gegaan naar de oorsprong van het apenstaartje en heeft daar een boek over uitgebracht, getiteld “Het Apenstaartje: zoektocht naar oorsprong en gebruik van het @-teken”.

Het apenstaartje is op een gangbaar toetsenbord te vinden boven het cijfer ‘2’. Je kunt de bovenste tekens op het toetsenbord gebruiken door de SHIFT toets ingedrukt te houden en dan op het teken te drukken. Voor ‘@’ type je zo dus ‘SHIFT’+’2′.

Er is ook een Engelstalige Wiki pagina over het apenstaartje. De Engelstalige naam voor apenstaartje is “at”, “at sign”, “at symbol”, “at ampersat”, of “at commercial”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>